Trekkerprotest steunbetuiging voor konijnenhouder

Tientallen boeren en enkele trekkers waren vrijdagmiddag aanwezig bij de rechtbank in Arnhem. De boeren steunden daarmee konijnenhouder Henk Oonk uit Vragender. Die vindt de boete van 200 euro voor activisten die in zijn stal inbraken veel te laag.

'Wij zijn geen loslopend wild, wij hebben ook recht op bescherming', reageert organisator en vleesveehouder Jos Bolk. 'Wij vragen dan ook aan de overheid om ons te beschermen.'

POV-voorzitter Linda Janssen geeft aan bij de rechtbank een statement te willen maken. 'We steunen de konijnenhouder die binnen zit, hij steekt op dit moment zijn nek uit voor alle veehouders. Daarom zijn we hier.'


Bezwaar serieus genomen

Oonk ging tegen de straf in beroep en mocht vrijdag zijn verhaal doen bij de rechter. Na afloop werd hij met luid applaus buiten verwelkomd. 'De raadsheren en de advocaat-generaal hebben mijn bezwaar serieus genomen. Dat wordt door drie rechters bekeken, over zes weken volgt de uitspraak. Ik wil jullie allemaal bedanken voor je komst.'


Volgens bronnen komen er binnenkort zelfs krokodillen in zijn stal. 'Ja, dat heb ik ook gehoord', reageerde Janssen. 'Het is toch bizar dat boeren nadenken over dit soort maatregelen.' Oonk wilde dat nieuws bevestigen nog ontkennen. 'De mensen moeten schrikken als ze nog eens binnen durven te komen.'

Weer

 • Zaterdag
  13° / 2°
  70 %
 • Zondag
  24° / 11°
  60 %
 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
Meer weer