Agractie+roept+op+tot+waakzaamheid+na+inbraken
Nieuws
© Agractie

Agractie roept op tot waakzaamheid na inbraken

Agractie roept iedereen in het buitengebied op waakzaam te zijn. De afgelopen week werd namelijk ingebroken op een vleeskuikenboerderij in de regio Eindhoven. Omdat niets is ontvreemd, wordt gedacht aan het werk van dierenactivisten.

Op op het terrein te komen, knipten de daders een hekwerk door. Vervolgens werden met geweld drie deuren van vleeskuikenschuren geforceerd.


Aangifte

Inmiddels is door de pluimveehouder aangifte gedaan bij de politie en worden dierenactivisten als de meest waarschijnlijke daders beschouwd. Op het bedrijf zijn aanvullende maatregelen genomen om herhaling te voorkomen. Het vorige weekend werd in Friesland een melktank opengedraaid, waardoor 3.000 kilo melk wegstroomde.

Agractie roept nu iedereen op om waakzaam te zijn en verdachte situaties bij de politie en in boerenappgroepen te melden.

Weer

 • Zaterdag
  24° / 14°
  70 %
 • Zondag
  24° / 17°
  50 %
 • Maandag
  23° / 16°
  50 %
Meer weer