PVV+Brabant+roept+criminaliteit+radicale+dierenactivisten+halt+toe
Nieuws
© John Claessens

PVV Brabant roept criminaliteit radicale dierenactivisten halt toe

PVV Noord-Brabant vraagt het provinciebestuur op radicaal dierenactivisme te betrekken bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit in Brabant. Die moet volgens de partij een halt worden toegeroepen.

Provinciale Staten van Noord-Brabant bespreekt vrijdag de bestuursopdracht Veilig en weerbaar Brabant. 'Met de uitwerking daarvan wil de provincie in Brabant een weerbare overheid en samenleving creëren, om zo tegendruk te bieden aan ondermijnende criminaliteit en om te voorkomen dat de grondbeginselen van onze democratische rechtstaat ondergraven worden', geeft PVV-woordvoerder Maikel Boon aan.

'Ondermijnende criminaliteit is in Brabant een groot probleem, waar de samenleving op vele manieren mee te maken heeft', gaat hij verder. 'De bestuursopdracht Veilig en weerbaar Brabant is een stap in de goede richting. Maar we mogen onze ogen niet sluiten voor het georganiseerde, radicale dierenactivisme.'


Stalbezetting Boxtel

'Dat activisme opereert ook buiten de kaders van onze democratische rechtstaat en ondermijnt het lokale gezag, denk maar aan de verwerpelijke stalbezetting in Boxtel vorig jaar mei', licht Boon toe. 'De stalbezetting door honderden radicale dierenactivisten veroorzaakte veel onrust in de agrarische sector. Je kunt niet zomaar mensen overvallen en inbreken.'


Boerenfamilies in heel Brabant geven volgens hem aan dat ze bang zijn dat het zo weer ergens gebeurt. 'Wij roepen het provinciebestuur daarom op om ook deze vorm van ondermijnende criminaliteit met alle middelen die de nieuwe bestuursopdracht biedt te bestrijden.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
Meer weer