Vion+mag+weer+leveren+aan+China
Nieuws
© Vion

Vion mag weer leveren aan China

Vion mag weer varkensvlees exporteren naar China. Alle vier de Nederlandse slachterijen, waarvan de exportvergunning voor China werd ingetrokken, mogen weer aan dat land leveren.

De Chinese overheid stelde eind juni een importstop in voor slachterijen in Engeland, Duitsland en Denemarken en vier Nederlandse bedrijven: Westfort, Van Rooi Meat, Compaxo en Vion. Die van Westfort werd eind augustus als eerste opgeheven; die van Vion nu als laatste.

'Ook nog wat positief nieuws, in een tijd die overschaduwd wordt door Afrikaanse varkenspest', zegt POV-voorzitter Linda Janssen in een reactie. De varkensprijs kwam vorige week eindelijk weer van de plaats, nadat die wekenlang vaststond op 1,47 euro per kilo. Door de vondst van Afrikaanse varkenspest in Duitsland daalde de notering van Vion deze week 8 cent naar 1,44 euro per kilo.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer