Omwonenden+eisen+voorlopige+sluiting+Vion+Boxtel
Nieuws
© Vion Food

Omwonenden eisen voorlopige sluiting Vion Boxtel

Omwonenden en verschillende organisaties willen vrijdagmiddag demonstreren bij de Vion-slachterij in Boxtel. De actievoerders zijn bezorgd over de situatie met betrekking tot corona in het bedrijf en willen dat Vion Boxtel voorlopig dichtgaat, meldt Omroep Brabant.

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, roept actiegroep Sluit Vion op Facebook op tot directe sluiting van de slachterij. De actiegroep stelt in de oproep dat de productie van vlees belangrijker wordt geacht dan de gezondheid van slachthuismedewerkers en de inwoners van Boxtel.

Er is al langere tijd maatschappelijke onrust over de Vion-vestiging in Boxtel. In mei bijvoorbeeld sloegen de Brabantse Milieufederatie, vereniging Het Groene Hart Brabant en verontruste omwonenden de handen in een tegen de uitbreiding van de vestiging. Die zorgt volgens hen voor veel extra milieuschade aan natuurgebied Kampina en Oisterwijkse Vennen.


Steun van FDF

Farmers Defence Force (FDF) heeft de gemeente Boxtel er vandaag van in kennis gesteld ook naar Boxtel te komen. FDF wil voorkomen dat de aanvoer bij de slachterij stagneert of stil komt te liggen en kondigt aan vrijdag 26 juni de doorgang op wegen voor vrachtwagens met vee vrij te willen houden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer