Vion%3A+extra+maatregelen+corona+hebben+effect
Nieuws
© Vion

Vion: extra maatregelen corona hebben effect

Vanaf begin juni neemt Vion aanvullende maatregelen bovenop het geïntensiveerde coronaprotocol. Metingen geven, volgens Vion, een eerste indicatie dat de extra maatregelen effect hebben.

In de eerste twee weken van juni zijn vanuit de signalering bij de poort, 150 medewerkers van Vion Boxtel getest door de GGD. Van hen testten 26 mensen positief. GGD Hart van Brabant heeft surveillance ingezet rond Vion. Hieruit blijkt dat mensen met lichte symptomen aan de poort worden gesignaleerd en dat het aantal mensen met klachten en positief geteste personen sinds begin juni is gedaald.


Uit een wetenschappelijk onderzoek van maandag 15 juni dat volledig is gericht op de gekoelde ruimten testten 27 van 80 medewerkers positief, meldt Vion. Uit de analyse van deze waarden blijkt dat deze personen een laag gehalte aan virus-RNA hebben. Vion: 'Dit beeld past bij niet-recente coronabesmettingen.'

Er is geen sprake van een toename van het aantal besmettingen met corona, meldt Vion in een persbericht. De slachterij mag van de Veiligheidsregio dan ook gewoon open blijven. De resultaten van de onderzoeken werden vrijdagavond door Vion naar buiten gebracht.


Verspreiding via lucht

Naast de gezondheidschecks die Vion introduceerde in Boxtel wordt ook de lucht in de slachterij gedesinfecteerd. Er bestaan vermoedens dat de koele en vochtige lucht in slachterijen zorgt voor een gemakkelijke verspreiding van het virus.

Tevens wordt er onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van het coronavirus in productieruimten. Dit betreft zowel oppervlakte-, contact- als luchtmonsters in de vleesverwerkingsruimten. De eerste resultaten van het onderzoek laten zien dat in 94 procent van monsters die zijn onderzocht geen virus is aangetoond. In de 6 procent positieve monsters zijn zeer lage gehalten virus aangetoond.

Bij de bestrijding van een coronauitbraak in het Duitse Rheda-Wiedenbrück worden nu ook militairen ingezet. Het Duitse leger heeft 65 militairen naar de slachterij van Tönnies gestuurd.

Afgelopen week werd ontdekt dat van de 1.050 werknemers die waren getest er 657 het coronavirus onder de leden hadden. De autoriteiten droegen 7.000 mensen op binnen te blijven. Intussen is bij 1.029 werknemers het virus vastgesteld, op 3127 mensen die zijn getest.


Nieuwe lockdown

De ontdekking van de infectiehaard baart de autoriteiten grote zorgen. Er wordt zelfs gespeculeerd dat de deelstaat Noordrijn-Westfalen, die aan Nederland grenst, weer op weg is naar een nieuwe lockdown om te voorkomen dat het virus zich verder over het land verspreidt.

De regio Gütersloh, waar Rheda-Wiedenbrück deel van is, had het Duitse leger te hulp geroepen vanwege de omvang van de uitbraak. De militairen helpen bij het contactonderzoek en de verwerking van de testgegevens

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer