China+lijkt+tevreden+na+video%2Dinspectie
Nieuws
© Vion

China lijkt tevreden na video-inspectie

De Chinese autoriteiten hebben woensdag een video-inspectie gehouden in de locatie van Vion in Apeldoorn. De slachterij heeft de indruk dat de Chinezen tevreden zijn over het doorvoeren van de coronamaatregelen in de productielocatie.

De uitslag van de inspectie komt pas later. 'Daar waar normaal gesproken inspecteurs onze bedrijven bezoeken om te zien of we ons aan de regels houden, gebeurde dit deze keer via de camera', schrijft Vion. 'Een nieuwe ontwikkeling ingegeven door de coronasituatie.'

Via een videoverbinding keken de inspecteurs live mee op de werkvloer. De inspecteurs gaven ook enkele suggesties ter verbetering, laat het bedrijf weten.


Importbeperking

Sinds twee weken mag een groot aantal slachterijen geen vlees meer leveren aan China. Het land wil zeker weten dat er geen mogelijkheid is dat via voedsel het coronavirus zich kan verspreiden. In Nederland geldt de beperking behalve voor Vion ook voor Van Rooi. Mede door deze maatregel staan de prijzen van biggen en vleesvarkens sterk onder druk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer