China lijkt tevreden na video-inspectie

De Chinese autoriteiten hebben woensdag een video-inspectie gehouden in de locatie van Vion in Apeldoorn. De slachterij heeft de indruk dat de Chinezen tevreden zijn over het doorvoeren van de coronamaatregelen in de productielocatie.

China+lijkt+tevreden+na+video%2Dinspectie
© Vion

De uitslag van de inspectie komt pas later. 'Daar waar normaal gesproken inspecteurs onze bedrijven bezoeken om te zien of we ons aan de regels houden, gebeurde dit deze keer via de camera', schrijft Vion. 'Een nieuwe ontwikkeling ingegeven door de coronasituatie.'

Via een videoverbinding keken de inspecteurs live mee op de werkvloer. De inspecteurs gaven ook enkele suggesties ter verbetering, laat het bedrijf weten.


Importbeperking

Sinds twee weken mag een groot aantal slachterijen geen vlees meer leveren aan China. Het land wil zeker weten dat er geen mogelijkheid is dat via voedsel het coronavirus zich kan verspreiden. In Nederland geldt de beperking behalve voor Vion ook voor Van Rooi. Mede door deze maatregel staan de prijzen van biggen en vleesvarkens sterk onder druk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer