LTO+start+Prinsjesdagcampagne+%23vooronsland
Nieuws
© Dirk Hol

LTO start Prinsjesdagcampagne #vooronsland

LTO Nederland lanceert op 2 september de Prinsjesdagcampagne #vooronsland. Boeren en tuinders worden opgeroepen via sociale media te delen waarom zij over tien jaar nog steeds ondernemer zijn, wat ze daarvoor nodig hebben van de politiek en wat de maatschappij van hen mag verwachten.

De agrarische sector stond het afgelopen jaar in het middelpunt van de aandacht van de Nederlandse samenleving. De aandacht ging vaak uit naar de bedreigingen voor het voortbestaan van de Nederlandse land- en tuinbouw. En terecht. Maar de sector bruist ook van de energie voor een invulling van de toekomst die boeren en tuinders wel perspectief biedt, aldus LTO Nederland.


De belangenorganisatie vindt het belangrijk om te laten zien waar boeren en tuinders het nou eigenlijk voor doen. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan de diversiteit tussen boerenbedrijven. De campagne moet laten zien dat boeren en tuinders het niet alleen voor hun eigen gezinnen doen, maar voor heel Nederland. Voor de voedselzekerheid en als beheerders van de vruchtbare delta die Nederland is.

Boeren en tuinders kunnen meedoen met de campagne door in hun bijdrage antwoord te geven op drie stellingen: Dit is waarom ik over tien jaar nog boer ben. Dit is wat ik daarvoor nodig heb van de politiek. Dit is wat de maatschappij van mij kan verwachten. Door de hashtag #vooronsland te gebruiken bij het delen via sociale media, wordt de bijdrage vanaf 2 september meegenomen op de website www.vooronsland.nl. Zo kan iedereen zien wat voor moois de agrarische sector te bieden heeft en wat daarvoor nodig is.


Virtueel evenement

Op donderdag 10 september leidt journalist Roelof Hemmen een virtueel evenement met denkers, doeners en bestuurders uit de sector. Het bestuur van LTO Nederland, dat bestaat uit Dirk Bruins (tevens voorzitter LTO Noord), Wim Bens (tevens voorzitter ZLTO) en Léon Faassen (tevens voorzitter LLTB) gaat daarbij in gesprek met Heleen Lansink (De Melktapperij), André Arfman (voorzitter NAJK) en Joris Lohman (Food Hub).

Op zaterdag 12 september komt LTO Nederland met een eigen troonrede. Hierin wordt onder meer teruggeblikt op een bewogen jaar, waarbij boeren en tuinders, net als de rest van Nederland, een dubbele crisis voor de kiezen kregen: eerst stikstof, toen corona.


Staten-Generaal

Op Prinsjesdag, dinsdag 15 september, biedt LTO de inzichten die uit de campagne zijn voortgekomen, aan aan de Staten-Generaal.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  16° / 2°
  30 %
 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  25 %
Meer weer