LTO%3A+juiste+stappen+gezet+rondom+derde+noodpakket
Nieuws
© Vidiphoto

LTO: juiste stappen gezet rondom derde noodpakket

LTO Nederland is tevreden over het vandaag gepresenteerde steunpakket. Het pakket geeft over een langere periode duidelijkheid.

Zo weten ondernemers waar ze wat betreft overheidssteun aan toe zijn. Dat is cruciaal om de economie zo goed mogelijk in de benen te houden. Zo worden verschillende regelingen – NOW, TOZO en TVL – ook de komende maanden voortgezet, evenals mogelijkheden voor belastinguitstel.


'Overheid, werkgevers en werknemers nemen de juiste stappen om in deze ingewikkelde situatie het optimale resultaat te behalen. Daar mag vertrouwen uit spreken dat, alhoewel het zeker niet gemakkelijk zal worden, we met elkaar zo goed als mogelijk door de coronacrisis komen', zegt LTO-directeur Hans Van den Heuvel.


Eendrachtig samenwerken

LTO Nederland is als derde werkgeversorganisatie nauw betrokken geweest bij gesprekken over het gepresenteerde derde noodpakket. 'Deze situatie gaat door alle economische sectoren heen. Het is daarom goed dat er eendrachtig wordt samengewerkt in de polder. Alhoewel er voor iedereen natuurlijk altijd nog wat te wensen blijft, is dat best een prestatie', zegt Van den Heuvel.

Voor de toekomst is het van belang dat er goed wordt gekeken naar maatwerk per sector. Sommige bedrijven hebben de grote klap direct in het begin gehad terwijl andere bedrijven meer laatcyclisch effect zullen hebben. Ook voor deze bedrijven moet oog blijven.


Juiste stappen zetten

Van den Heuvel: 'Het pakket dat vandaag is gepresenteerd, moet op diverse onderdelen nog worden uitgewerkt en vormgegeven. Bovendien kan het niet los worden gezien van flankerende maatregelen die op Prinsjesdag worden gepresenteerd. Voor beide blijft goed overleg en samen de juiste stappen zetten cruciaal.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / 2°
  70 %
 • Zondag
  24° / 11°
  60 %
 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
Meer weer