Belgische+vleesverwerker+Westvlees+meldt+67+besmettingen
Nieuws
© Henk Riswick

Belgische vleesverwerker Westvlees meldt 67 besmettingen

Bij de Belgische varkensvleesverwerker Westvlees in Westrozebeke zijn zeker 67 personeelsleden positief getest op corona. Ze werken allemaal op de snijafdeling.

Van de 225 mensen die op deze afdeling werken, zijn er er 194 getest. Van 164 is de uitslag inmiddels bekend. Daarvan hebben er dus 67 positief getest. Om de situatie bij Westvlees te bespreken, vond er vrijdag crisisoverleg met de burgemeesters uit de buurt plaats over de te nemen stappen.

Alle medewerkers van deze afdeling werden woensdag in thuisquarantaine geplaatst. Een woordvoerder van Westvlees stelde donderdag dat het erop lijkt dat met de grootscheepse controle en de quarantaine de juiste stappen zijn genomen, hoe vervelend ook voor de medewerkers.

Zes personen bleken dinsdag op de snijafdeling positief te testen op het coronavirus. Daarop zijn maatregelen getroffen en is de snijafdeling gesloten. Westvlees is een van de grootste producenten van (bereid) varkensvlees in Europa.

Weer

 • Woensdag
  14° / 7°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 6°
  20 %
 • Vrijdag
  14° / 10°
  70 %
Meer weer