Raad+voor+de+Boomkwekerij%3A+%27Beurs+houden+kan%2C+maar+heeft+coronarisico%27s%27
Nieuws
© Plantarium

Raad voor de Boomkwekerij: 'Beurs houden kan, maar heeft coronarisico's'

Dat organisaties weer vakbeurzen voor de boomkwekerij houden, is hun eigen verantwoordelijkheid. Dit stelt de Raad voor de Boomkwekerij na vragen hierover uit de sector. Maar de raad wijst wel op de coronagevaren.

Met de verlichting van de coronamaatregelen worden er weer vakbeurzen voorbereid in binnen- en buitenland. 'Maar de laatste tijd blijkt dat juist door bijeenkomsten ook weer nieuwe uitbraken van het coronavirus kunnen ontstaan. Daardoor worden weer zwaardere maatregelen van kracht', schrijft de raad in een reactie.

De Raad voor de Boomkwekerij wijst erop dat mogelijke nieuwe coronabesmettingen gelieerd aan een vakbeurs, grote consequenties kunnen hebben voor de standhouders op de beurs en de ondernemers en medewerkers die de beurs bezoeken. 'Niet alleen de bedrijven van getroffen ondernemers leiden dan schade, maar ook het imago van de beurs en de sector.'


Veilig beursbezoek

Nadrukkelijk stelt de raad dat een veilig beursbezoek en beursdeelname mogelijk moeten worden gemaakt door de beursorganisatie. Dit betekent dat de richtlijnen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, worden nageleefd. Hiertoe behoort onder andere het waarborgen dat er voldoende afstand kan worden gehouden tussen de bezoekers. Ook moeten er bijvoorbeeld genoeg mogelijkheden zijn om handen te wassen en attributen te ontsmetten.

Iedere ondernemer zal zelf moeten afwegen of het verantwoord is een beurs te bezoeken, zowel voor de eigen gezondheid als voor de gezondheid van de medewerkers, voegt de boomkwekerijraad nog toe.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  10° / 4°
  15 %
 • Zaterdag
  11° / 0°
  10 %
 • Zondag
  10° / 0°
  10 %
Meer weer