Alle+geteste+nertsen+Rijkevoort+hadden+corona
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Alle geteste nertsen Rijkevoort hadden corona

Bij de nertsenhouderij waar het laatst corona is geconstateerd, waren alle geteste dieren positief voor dit virus. Volgens Wim van der Poel van Wageningen University & Research was het bedrijf in Rijkevoort daarmee 'heel sterk positief'.

Dat baart Van der Poel grote zorgen, meldt Omroep Brabant. De besmetting kwam daar vrij laat aan het licht. Het virus kon daardoor langere tijd rondwaren, waardoor de kans op het verspreiden van de besmetting groter werd.

Van der Poel wacht af of de aangescherpte maatregelen effect hebben op het verspreiden van het coronavirus. Uit onderzoek kwam verder naar voren dat de 27 besmette nertsenbedrijven zijn onder te verdelen in vijf clusters. Binnen ieder cluster is sprake van dezelfde bron van besmetting, bericht de omroep.

Weer

 • Zaterdag
  13° / 2°
  70 %
 • Zondag
  24° / 11°
  60 %
 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
Meer weer