NFO onzeker over voldoende personeel fruitoogst

De fruitoogst kent dit jaar door het coronavirus een extra uitdaging. De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) weet niet zeker of er tijdens de komende fruitoogst wel voldoende plukkers zijn.

NFO+onzeker+over+voldoende+personeel+fruitoogst
© Twan Wiermans

De NFO ontvangt diverse berichten van leden die zich zorgen maken over de beschikbaarheid van voldoende personeel bij het plukken. Arbeidsmigranten blijven vaker thuis door onzekerheden rondom het coronavirus en kunnen geen vrij krijgen. En hogescholen starten eerder (1 september) doordat zij lang dicht hebben gezeten. 'Wij houden uiteraard de internationale situatie nauwlettend in de gaten', meldt NFO.

De belangenbehartiger voor de fruitteelt in Nederland wijst erop dat uitzendbureaus op dit moment erg actief zijn in de fruitsector. Als fruittelers daarmee aan de slag gaan, moeten ze wel goed naar de voorwaarden en betrouwbaarheid kijken. 'Stel als vereiste dat ook zij zich aan de voorschriften voor vervoer en wonen houden', benadrukt de fruittelersorganisatie.

Verder ondersteunt de NFO fruittelers zoveel mogelijk op organisatorisch vlak om alle aanvullende regelgeving in goede banen te leiden, zoals met de Praktische uitwerking voor fruitteeltbedrijven, het Landbouwprotocol en de invulformulieren voor reizen en wonen. De Werkgeverslijn heeft op advies van NFO de formulieren in diverse talen vertaald.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 8°
  0 %
 • Zondag
  22° / 9°
  0 %
 • Maandag
  22° / 8°
  0 %
Meer weer