Koos Wiersma voorzitter agrotafel mijnbouw

Koos Wiersma, waarnemend burgemeester van gemeente Appingedam en oud-melkveehouder, is de nieuwe voorzitter van de agrotafel mijnbouwschade. Hij neemt het stokje over van Henk Jan Bolding, burgemeester van het Hogeland.

Koos+Wiersma+voorzitter+agrotafel+mijnbouw
© Provincie Groningen

De agrotafel is het overlegorgaan van de landbouwpartijen LTO Noord, NMV, NAV en Boerenbelang Mijnbouwschade.

Volgens Wiersma moet de hand aan de ploeg in het 'lastige' aardbevingsdossier. 'Er zijn heel veel goede ideeën en plannen. Maar het is heel complex om deze tot uitvoering te brengen. Deze dingen moeten vlot worden getrokken. Ik wil graag weten waar het stokt. We moeten echt aan de slag, ook aan de ondernemerskant. Dat is complex, want geen boer is gelijk.'


Tot 2005 was Wiersma melkveehouder in Grijpskerk. Daarna werd hij wethouder en burgemeester, onder andere in gemeenten De Marne en Zuidhorn. 'In deze voormalige gemeenten speelt veel op aardbevingsgebied. Daar was ik zeer bij betrokken, evenals bij de agrarische sector. Er is afstemming nodig tussen veel partijen. Ik wil mijn netwerk gebruiken om dit te realiseren.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer