Ruim 800 schademeldingen na bevingen Groningen

Na de twee aardbevingen deze week in de provincie Groningen zijn tot nu toe 833 schademeldingen binnengekomen. Dat meldt het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) vrijdag.

Ruim+800+schademeldingen+na+bevingen+Groningen
© Anjo de Haan

Bij Loppersum vond dinsdag 14 juli een beving plaats met een kracht van 2.7. Vrijwel alle schadegevallen komen door die beving. In de nacht van woensdag op donderdag was er bij Siddeburen een veel lichtere aardbeving van 1.8.

Het aantal meldingen van acuut onveilige situaties steeg naar elf. 'In zeker twee gevallen moest een pand ook direct worden hersteld, omdat anders een onveilige situatie zou ontstaan', zegt een woordvoerder van het instituut.

Uit de directe omgeving van Loppersum, in een straal van 5 kilometer rond het epicentrum, kwamen 89 meldingen. 'Het is in Groningen weer het gesprek van de dag. De bevingen kunnen bewoners behoorlijk frustreren. Mensen zitten midden in de nacht rechtop in hun bed. Dat doet wat me je', besluit de IMG-woordvoerder.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer