Consumenten eten wereldwijd minder vlees door corona

De wereldwijde consumptie van vlees daalt 3 procent ten opzichte van vorig jaar. Oorzaak is de coronacrisis, waardoor consumenten zuiniger zijn en minder vaak het restaurant bezoeken. In de EU heeft de consumptie van varkensvlees een dieptepunt bereikt.

Consumenten+eten+wereldwijd+minder+vlees+door+corona
© pixabay

Dat meldt Bloomberg op basis van gegevens van de Verenigde Naties. Hieruit blijkt dat de vleesconsumptie per hoofd van de bevolking het laagst is van die van de afgelopen negen jaar. Analisten verwachten dat pas na 2025 de vleesconsumptie op hetzelfde niveau is als voor de crisis.

De coronacrisis maakt dat consumenten bezuinigen op hun boodschappen. De sluiting van restaurants draagt ook bij aan een vermindering van de vleesconsumptje, omdat in restaurants per maaltijd meer vlees wordt geserveerd dan thuis. Daarbij werd in China vlees meer gewantrouwd, nadat een uitbraak in Peking door de overheid werd gelinkt aan de import van eiwitten.

Daarbij ontstonden, door uitbraken onder slachterijpersoneel, in bepaalde gebieden leveringsproblemen.


Nieuw eetpatroon doorzetten na corona

Volgens Bloomberg speelt de duur van deze pandemie een rol in de overwegingen om het nieuwe eetpatroon met minder vlees ook na de crisis voort te zetten. Consumenten kunnen aan het nieuwe eetpatroon gewend raken.

Terwijl in de Europes Unie ook minder rund en kip wordt gegeten, verwacht het Amerikaanse ministerie van Landbouw een dieptepunt in de consumptie van varkensvlees. Hier wordt de daling volgens dit ministerie versterkt door de al aanwezige zorgen over het milieu en dierenwelzijn.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer