Sterk seizoen in perkgoed loopt af

Een memorabel seizoen in perkgoed loopt af richting week 30. Gedreven door de coronacrisis ontstond een run op het assortiment die zijn weerga niet kende.

Sterk+seizoen+in+perkgoed+loopt+af
© Thierry Schut

Zo ook bij de kwekerij van André den Drijver in Naaldwijk, die gespecialiseerd is in perkgoed en hangplanten. Den Drijver probeert zijn teelt zo lang mogelijk over het seizoen uit te smeren en is een van de weinige kwekers die jaarlijks nog levert tot week 30.

'Normaal is het week 25 of 26 wel klaar met de productie en de vraag. Maar dit jaar loopt het seizoen langer, omdat mensen veel minder met vakantie gaan. Wie in week 16 en 17 niks heeft opgezet, vist nu achter het net', zegt de kweker. Het assortiment in Naaldwijk, voornamelijk petunia's, staat op 1 hectare glas.


'Dit seizoen is uitzonderlijk in perkgoed. De mensen waren veelal noodgedwongen thuis in de tuin bezig en daardoor ontstond het bizarre effect dat nu nog steeds aanhoudt', stelt Den Drijver.


Massale vraaguitval

De kweker was, net als veel collega's, half maart nog bang om ten onder te gaan door de plotselinge en massale vraaguitval in planten en bloemen. Maar het tij keerde snel voor zijn assortiment.

'Ik doe al jaren veel contracthandel voor bouwmarkten en die mochten gelukkig open blijven', vertelt Den Drijver. 'Ze hebben daardoor keurig alle aantallen afgenomen. De overige vrije handel en de klokverkoop overtroffen al onze verwachtingen.' Over volgend seizoen maakt hij zich nog geen illusies. 'Er zijn altijd 'gelegenheidscollega's'. Dus wellicht is het marktaanbod dan ook weer fors groter.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer