Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost wil alle nertsen ruimen

Voorzitter John Jorritsma van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost roept landbouwminister Carola Schouten in een brief op om de nog niet geruimde nertsenbedrijven in zijn veiligheidsregio preventief te ruimen. Dat de bedrijven door het coronavirus besmet kunnen worden, leidt tot veel onrust.

Veiligheidsregio+Brabant%2DZuidoost+wil+alle+nertsen+ruimen
© Pixabay

Van alle twintig besmette nertsenbedrijven liggen er elf in deze veiligheidsregio. Daarbij gaat het om één bedrijf in gemeente Gemert-Bakel, één in Laarbeek en één in Deurne. In de brief voert Jorritsma aan dat de besmettingsbron van de meest recent besmette bedrijven onbekend is.

De voorzitter van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost stelt verder dat elke nieuwe constatering van een besmetting en de ruiming tot veel zorgen en onrust bij inwoners en de getroffen ondernemers leidt. Dit komt mede doordat de besmette bedrijven in zijn regio liggen in een gebied waar de effecten van Q-koorts nog altijd merkbaar zijn en dat ook zwaar getroffen is door het coronavirus.


Geen nieuwe besmettingen

Preventieve ruiming van alle nertsenbedrijven zal er in zijn ogen voor zorgen dat er geen nieuwe besmettingen plaats kunnen vinden. Dit voorkomt verdere onrust bij inwoners van deze gebieden.

'We beseffen dat het preventief ruimen een drastische maatregel is, ook omdat niet gebleken is dat er een verhoogd risico op besmetting van omwonenden is. Maar het bestuur van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost vindt dat het ruimen van de bedrijven de enige manier is om de inwoners het gevoel van veiligheid en gezondheid terug te geven', aldus Jorritsma.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 8°
  80 %
 • Zondag
  11° / 2°
  10 %
 • Maandag
  11° / -2°
  0 %
Meer weer