Coronavirus op nog eens twee nertsenbedrijven

Bij twee nertsenbedrijven in Limburg zijn besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een bedrijf met 6.400 moederdieren in Ospel en één met 12.500 moederdieren in Vredepeel.

Coronavirus+op+nog+eens+twee+nertsenbedrijven
© Nieuwe Oogst

De besmettingen zijn aan het licht gekomen door het early warning monitoringssysteem waarmee wekelijks kadavers worden getest op het virus. De bedrijven worden zo snel mogelijk geruimd.

In totaal zijn nu 22 nertsenbedrijven in Nederland besmet verklaard. Op de overige twintig bedrijven waar eerder het coronavirus is vastgesteld, zijn alle dieren geruimd.


Maatregelen

Het kabinet heeft eerder maatregelen genomen voor alle nertsenbedrijven in Nederland, zoals een landelijk vervoersverbod voor nertsen, een bezoekersverbod in stallen en een strikt hygiëneprotocol, om verdere verspreiding tegen te gaan en om te voorkomen dat SARS-CoV-2 overgaat van nerts op mens, dat op twee bedrijven aannemelijk is gebeurd.


Donderdag riep burgemeester John Jorritsma van Eindhoven namens de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost op om alle nertsen in deze regio te ruimen. Landbouwminister Carola Schouten gaf vervolgens aan hiernaar te kijken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer