Minicampings Veere mogen deze winter open

Ondernemers met een minicamping in de Zeeuwse gemeente Veere mogen komende winter open blijven om hun misgelopen omzet van dit voorjaar door de coronacrisis deels te compenseren. Dat heeft de gemeenteraad van Veere donderdagavond besloten.

Minicampings+Veere+mogen+deze+winter+open
© ZLTO

Door dit besluit mogen kleinschalige campings van 15 november tot 1 maart 2021 gasten ontvangen. De gemeenteraad komt hiermee tegemoet aan de wens van de branche die met ongeveer 160 bedrijven een grote rol speelt in Veere.

Minicampinghouder Adrie Boogaard uit Zoutelande en zijn collega Pieter Marinussen uit Grijpskerke deden vorige week een oproep aan het gemeentebestuur om met de hand over het hart te strijken.


VVD-motie

Eerder al diende de VVD-fractie van Veere een motie in voor een winteropenstelling, maar die liet volgens de coalitiepartijen te veel ruimte voor eigen interpretatie. Zo zou het niet duidelijk zijn dat het om een eenmalige winteropenstelling ging, waardoor het mogelijk een precedent zou scheppen voor een jaarlijkse openstelling buiten het seizoen.

Minicampings in Veere mogen van 15 november 2020 tot 1 maart 2021 gasten ontvangen

Maar bij monde van CDA-raadslid Johan Sanderse liet de coalitie eerder aan Nieuwe Oogst weten dat het gemeentebestuur niet per se tegen een winteropenstelling is, mits deze eenmalig van aard is. Door een aanpassing van de motie van de VVD is dit nu geregeld.


Compenseren omzetverlies

De winteropenstelling op minicampings biedt deze ondernemers een mogelijkheid om een deel van de misgelopen omzet te compenseren, staat in de motie. Maar ook dat vakantiegangers de verstrekte vouchers kunnen inwisselen, waardoor er ruimte gecreëerd wordt voor het volgende seizoen.

Volgens de gemeenteraad vraagt een winteropenstelling geen investeringen van gemeente en ondernemers en heeft het geen blijvende ruimtelijke veranderingen tot gevolg. Bovendien kunnen onder meer de detailhandel en horeca profiteren van deze seizoensspreiding.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer