Duizenden deelnemers Kijken bij de Boer

Meer dan drieduizend mensen hebben deelgenomen aan Kijken bij de Boer, dat recent in de Gelderse Vallei werd georganiseerd.

Duizenden+deelnemers+Kijken+bij+de+Boer
© Kijken bij de Boer

Op initiatief van LTO Gelderse Vallei en Promotie Veehouderij Barneveld openden tussen 31 juli en 10 augustus meerdere boerenbedrijven hun deuren. Er waren vier fietstochten rond Ede, Barneveld, Woudenberg en Nijkerk.

De naam Kijken bij de Boer is bijzonder toepasselijk, laat de organisatie weten. 'Want dat is waar we consumenten en burgers voor willen uitnodigen', zegt voorzitter Gert van de Bor. 'Er zijn zoveel mooie boerenbedrijven in de buurt. Wij dagen met deze fietstochten buurtbewoners en zeker ook toeristen graag uit om op de fiets te stappen en met eigen ogen te komen zien en ontdekken waar voedsel vandaan komt.'

Van de Bor noemt de fietstochten een succes, met meer dan drieduizend bezoekers. 'Het is super dat ook dit jaar weer zoveel mensen kennis hebben gemaakt met hoe het reilt en zeilt op de boerderijen van tegenwoordig', zegt hij. 'Daarbij proberen we elk jaar weer verschillende sectoren aan bod te laten komen.'

Dit jaar konden de fietsers kennis maken met zes verschillende diersoorten: kippen, kalkoenen, geiten, kalveren, melkkoeien en varkens. Daarnaast was er een akkerbouwbedrijf te bezoeken waar ook verschillende machines stonden uitgestald.

Tot slot zette dit jaar ook het onderzoekscentrum van Denkavit de deuren van hun innovatieve varkensstal open om uitleg te geven over praktijkonderzoek dat hier wordt uitgevoerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  24° / 15°
  30 %
 • Zaterdag
  23° / 14°
  10 %
 • Zondag
  23° / 14°
  20 %
Meer weer