Vrijwilligers+vangen+toeristen+op+bij+bollenveld
Nieuws
© VidiPhoto

Vrijwilligers vangen toeristen op bij bollenveld

De organisatie 'Enjoy the Flowers, Respect our Pride' wil toeristen komend voorjaar opnieuw uitleg geven over de bollenvelden.

De campagne 'Enjoy the Flowers, Respect our Pride' is vorig jaar gelanceerd. Hiermee wil de organisatie de toeristen bewust maken om met respect de bloembollenvelden te betreden.

Veel toeristen willen op bollenvelden een selfie maken. 'Daar wringt de schoen', stelt de organisatie. 'Bollenvelden zijn niet aangelegd voor de toerist, maar voor de productie van bollen. Het is privéterrein waar een economisch waardevol product op wordt geteeld.' Bezoekers kunnen bijvoorbeeld ziekten verspreiden als ze door de bollenvelden lopen.

Met vrijwilligers wil 'Enjoy the Flowers, Respect our Pride' bezoekers bij de velden opvangen en uitleg geven over de teelt, hoe zij de mooiste foto kunnen maken of waar zij wel, tegen betaling, velden kunnen betreden. Toeristen bezoeken de bollenvelden vooral in april.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer