Mogelijk+onderzoek+relatie+luchtkwaliteit+en+corona
Nieuws
© KNMI

Mogelijk onderzoek relatie luchtkwaliteit en corona

RIVM overweegt met instituten in meer dan veertig landen een onderzoek te starten om te bepalen of er een verband is tussen luchtverontreiniging en de impact van het coronavirus.

Er zijn aanwijzingen dat het virus harder toeslaat als de luchtkwaliteit te wensen overlaat. Het AD bericht hierover. Wereldwijde voorbeelden van coronahaarden in gebieden met veel luchtverontreiniging zijn Wuhan, Noord-Italië en in ons land geldt dat voor Oost-Brabant.

Politieke partijen in Noord-Brabant pleiten al langer voor een uitgebreide analyse naar het verband tussen verhoogde concentraties fijnstof en de manifestatie van corona in de provincie. Ook in andere landen zoals de Verenigde Staten en Denemarken worden inmiddels dergelijke verbanden gelegd en nader onderzocht.

Internationaal netwerk

Het mogelijk onderzoek waaraan RIVM gaat meewerken is een initiatief van een groot internationaal onderzoeksnetwerk. Het is de bedoeling dat onderzoekers uit een groot aantal landen vooral op basis van statistieken de invloed van de luchtkwaliteit op de coronabesmettingen proberen te duiden en een verklaring trachten te vinden voor de verschillen per land.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer