RIVM past omgangsregels met dieren aan

Het RIVM adviseert om alleen mensen zonder coronaklachten voor dieren te laten zorgen. Indien dat niet mogelijk is, mogen dierenartsen, veehouders en werknemers met milde klachten ook de stal in.

RIVM+past+omgangsregels+met+dieren+aan
© Pixabay

Wel is het belangrijk om zoveel mogelijk het contact met de dieren te mijden, stelt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Met dit standpunt is het advies verduidelijkt. Eerst gold dat mensen, waarbij het coronavirus was vastgesteld, niet in de stal mochten komen.

Door een gebrek aan testcapaciteit werden niet alle patiënten met klachten onderzocht en gold voor alle mensen met coronaklachten het advies de stal links te laten liggen. Bij gebrek aan een alternatief mogen nu ook mensen met milde klachten, die kunnen duiden op het coronavirus, de stal betreden.

Daarbij gaat het om klachten als neusverkouden, keelpijn, niezen, hoesten en een verhoging tot 38 graden, maar géén koorts. Patiënten met koorts wordt nog steeds geadviseerd om in thuisquarantaine te gaan, net als hun huisgenoten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  28° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  29° / 14°
  10 %
Meer weer