Rotgers: 'Wij hebben prettig samengewerkt met RIVM'

Het RIVM werd tijdens de persconferentie van stichting Mesdag Zuivelfonds door Jan Cees Vogelaar aangeduid als betrouwbare organisatie. Een opmerkelijke uitspraak, zeker gezien de moeite die het kostte om de stikstofbrondata te bemachtigen.

In de studio van Nieuwe Oogst TV bevestigt Geesje Rotgers dat er goed is samengewerkt. 'Wij hebben inderdaad wel prettig samengewerkt met het RIVM, maar ik vind het gewoon niet betrouwbaar van de overheid als je iets naar buiten brengt en vervolgens de berekeningen niet krijgt.'

Volgens Rotgers had het Mesdagfonds geen andere keus dan een samenwerking aan te gaan met het RIVM. 'Het stikstofbeleid ging onderuit en er zat heel veel druk op. Er kwamen maatregelen aan en we wilden met spoed een aantal zaken controleren. En we kregen die data niet.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
Meer weer