PAS%2Duitspraak+bedreigt+doorgaan+Gelderse+projecten
Nieuws
© Twan Wiermans

PAS-uitspraak bedreigt doorgaan Gelderse projecten

De doorgang van 230 projecten in de Gelderse landbouw is onzeker geworden. De reden is de uitspraak van de Raad van State over het Programma Aanpak Stikstof (PAS).

Gelderland is volgens dagblad de Gelderlander samen met Noord-Brabant de provincie die de meeste hinder ondervindt van de PAS-uitspraak. Behalve 230 landbouwprojecten, zijn onder meer ook veertig bedrijfsprojecten en vijftien woningbouwaanvragen onzeker geworden. Ook de komst van het World Food Center in Ede staat op losse schroeven. Onlangs werd al bekend dat het project een miljoenenverlies draait.

Volgens een woordvoerder van provincie Gelderland lopen alle vergunningstrajecten vertraging op. Er wordt gewerkt aan een nieuw model voor het berekenen hoeveel stikstof er bij een project vrijkomt. Het rekenmodel moet nog deze zomer beschikbaar zijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer