Deadline+Jonge+Landbouwersregeling+nadert
Nieuws
© Landpixel

Deadline Jonge Landbouwersregeling nadert

Jonge landbouwers die in aanmerking willen komen voor de subsidieregeling voor duurzame investeringen moeten haast maken. De inschrijving sluit op aanstaande vrijdag 8 februari om 17 uur.

De subsidieregeling voor jonge landbouwers heeft als doel het stimuleren van duurzame investeringen en maakt onderdeel uit van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Onder de regeling vallen onder meer kleine windmolens, zonnepanelen, mestvergisters, machines voor niet-kerende grondbewerking, varkensvriendelijke stalvloeren en bepaalde systemen voor precisielandbouw.

De regeling is bedoeld voor vakbekwame jonge landbouwers die op het moment van aanvraag nog geen 41 jaar zijn, langdurige zeggenschap hebben in de onderneming en voor het eerst met een landbouwbedrijf zijn gestart.

Verschil provincies

Bij het openstellen van de regeling op 3 december vorig jaar is een lijst met investeringsdoelen opgesteld. Deze kunnen echter per provincie verschillen. Iedere provincie stelt een budget en voorwaarden vast die worden vastgelegd in een openstellingsbesluit. Voor de vierde openstelling van deze subsidie is de investeringslijst opgesteld in samenwerking met het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK).

Het subsidiebedrag is, bij eenmanszaken of ondernemingen met alleen jonge landbouwers, 30 procent van de subsidiabele kosten. Het maximale subsidiebedrag is 20.000 euro. Een subsidie lager dan 10.000 euro wordt niet uitgekeerd. Indien de investering is bedoeld voor een samenwerkingsverband met een niet-jonge landbouwer, is het subsidiebedrag lager.

• Zie meer informatie over het aanvragen van deze subsidie en de eisen per provincie

Weer

 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
 • Maandag
  3° / 0°
  20 %
Meer weer