Boeren+in+Groningen+ontvangen+2+miljoen+euro
Nieuws
© Persbureau Noordoost

Boeren in Groningen ontvangen 2 miljoen euro

Jonge boeren en biologische boeren krijgen bijna 2 miljoen euro subsidie van provincie Groningen om hun bedrijf te verduurzamen. Voor de biologische landbouw trekt de provincie 1,5 miljoen euro uit, voor jonge boeren 450.000 euro.

Volgens landbouwgedeputeerde Henk Staghouwer bieden de regelingen steun aan boeren die stappen willen zetten in de richting van een duurzamere of biologische bedrijfsvoering. 'Ontwikkelingen die helemaal passen bij de landbouwsector in Groningen. Ik vind het dan ook zeer wenselijk om juist de jonge boeren nog een extra zetje in de rug te kunnen geven.'

De regeling Jonge Landbouwers wordt van 3 december 2018 tot 8 februari 2019 voor de vierde keer opengesteld. Er is in totaal 410.000 euro subsidie beschikbaar voor jonge boeren in de provincie Groningen. Jonge boeren zitten financieel vaak krap, omdat ze het bedrijf net hebben overgenomen of bezig zijn met het overnameproces. Het geld is bedoeld voor aanschaf van moderne en duurzame installaties of machines.

Modernisering

De modernisering moet bijdragen aan verbeteringen van het milieu, het klimaat, dierenwelzijn, landschap of biodiversiteit. Voor de biologische landbouw stelt de provincie Groningen een investeringsregeling open in de periode van 12 november tot en met 14 december.

Voor deze regeling is in totaal 1,5 miljoen euro beschikbaar. Biologische boeren kunnen voor verschillende onderdelen een subsidieaanvraag indienen, bijvoorbeeld voor mechanische onkruidbestrijding, machines voor de teelt van hop, verwerkingsmachines voor landbouwproducten en grondbewerkingsproducten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 3°
  90 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / -1°
  40 %
Meer weer