Geld+voor+Utrechtse+Jonge+Boeren
Nieuws
© O-gen

Geld voor Utrechtse Jonge Boeren

Provincie Utrecht stelt de POP3-subsidieregeling voor 'Jonge Landbouwers' weer open. Via deze regeling kunnen jonge agrariërs investeren in modernere voorzieningen, installaties en machines op hun bedrijf.

De subsidieregeling voor jonge landbouwers werkt met een investeringslijst. Die is opnieuw uitgebreid ten opzichte van eerdere openstellingen. Voor de verschillende sectoren is het aanbod aan duurzame investeringen nu een stuk groter. Deze subsidieregeling staat open van 3 december tot en met 8 februari 2018.

Donderdagavond 8 november vindt er in Groenekan een informatieavond plaats over deze subsidieregeling en over de opengestelde POP3-regelingen 'Fysieke investeringen'.

Gezamenlijk

Bij de regeling Fysieke investeringen is het mogelijk om met meerdere boeren en tuinders gezamenlijk een aanvraag in te dienen. Dat kan nuttig zijn om het minimum drempelbedrag te kunnen halen.

Verschillende agrariërs hebben in de afgelopen weken al aangegeven te willen investeren in onder meer koematrassen, fertigatie, stuwtjes en weersystemen. Maar zij zijn op zoek naar collega's om samen een voorstel mee in te dienen.

De informatieavond is georganiseerd door de Gebiedscoöperatie O-gen en Gebiedscommissie Utrecht-West met provincie Utrecht en vindt plaats in Boerderij Fortzicht, Voordorpsedijk 35 in Groenekan.

Weer

 • Donderdag
  11° / 7°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 13°
  40 %
 • Zaterdag
  16° / 12°
  20 %
Meer weer