Steuntje+in+de+rug+voor+jonge+Friese+boer
Nieuws
© Alex J.de Haan

Steuntje in de rug voor jonge Friese boer

Jonge boeren in Friesland krijgen 500.000 euro steun voor verduurzaming van hun landbouwbedrijven. De regeling geldt voor jongeren tot veertig jaar.

Die jongeren kunnen tot 20.000 euro krijgen voor investeringen in de verduurzaming van hun bedrijf, waardoor bijvoorbeeld biodiversiteit versterkt wordt of de uitstoot van vervuilende stoffen vermindert. Zoals bijvoorbeeld het aanschaffen van luchtwassers voor in de stal. Het aanvragen van een bijdrage voor een windturbine is echter niet mogelijk.

• Lees ook: Jonge boeren hebben niks aan JOLA

De maatregel wordt dit jaar voor de vierde keer opengesteld en bleek in 2017 erg populair bij jonge boeren. Het gaat om een POP3-maatregel vanuit het Europese subsidieprogramma Plattelandsontwikkeling. Hierbij leggen Europa en provincies gezamenlijk geld bijeen.

Plattelandsontwikkeling

De maatregel past binnen het provinciale landbouwbeleid en afspraken met het Rijk over plattelandsontwikkeling. Provincie Groningen maakte enkele weken terug al bekend de jonge boer te steunen. Voor de Groningse boeren is 450.000 euro beschikbaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 7°
  40 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer