Twintig+schademeldingen+in+land%2D+en+tuinbouw+door+noodweer
Nieuws
© Alex J.de Haan

Twintig schademeldingen in land- en tuinbouw door noodweer

Het noodweer dat gisteren plaatselijk huishield heeft geleid tot twintig schademeldingen bij Interpolis Agro. De meldingen kwamen voornamelijk van bedrijven uit de omgeving van Hoeven en Rucphen (West-Brabant).

De meldingen hadden hoofdzakelijk betrekking op schade door blikseminslag en gewasschade aan prei en suikerbieten door hagel. Een glastuinder melde hagelschade. Over de exacte omvang van de gerapporteerde schade is nog niets bekend.

Diverse plekken in het zuiden en midden van het land zijn gisteren getroffen door flinke regenbuien en windstoten. Een windhoos trok door West-Brabant en daarbij raakten auto's, huizen en bomen beschadigd. In Rotterdam is donderdagavond een vrouw overleden doordat een boom op een auto terechtkwam. In de Maasstad werden zo'n 150 gevallen van stormschade gemeld.

Het verkeer ondervond ook hinder van plaatselijke hoosbuien. De A58 richting Breda werd ter hoogte van Zegge afgesloten omdat takken van bomen waren losgerukt en op de weg terecht waren gekomen. Ook op de A12 tussen Bodegraven en Gouda zorgden omgevallen bomen voor vertraging.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer