Twintig schademeldingen in land- en tuinbouw door noodweer

Het noodweer dat gisteren plaatselijk huishield heeft geleid tot twintig schademeldingen bij Interpolis Agro. De meldingen kwamen voornamelijk van bedrijven uit de omgeving van Hoeven en Rucphen (West-Brabant).

Twintig+schademeldingen+in+land%2D+en+tuinbouw+door+noodweer
© Alex J.de Haan

De meldingen hadden hoofdzakelijk betrekking op schade door blikseminslag en gewasschade aan prei en suikerbieten door hagel. Een glastuinder melde hagelschade. Over de exacte omvang van de gerapporteerde schade is nog niets bekend.

Diverse plekken in het zuiden en midden van het land zijn gisteren getroffen door flinke regenbuien en windstoten. Een windhoos trok door West-Brabant en daarbij raakten auto's, huizen en bomen beschadigd. In Rotterdam is donderdagavond een vrouw overleden doordat een boom op een auto terechtkwam. In de Maasstad werden zo'n 150 gevallen van stormschade gemeld.

Het verkeer ondervond ook hinder van plaatselijke hoosbuien. De A58 richting Breda werd ter hoogte van Zegge afgesloten omdat takken van bomen waren losgerukt en op de weg terecht waren gekomen. Ook op de A12 tussen Bodegraven en Gouda zorgden omgevallen bomen voor vertraging.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer