Verzekeraar+vergoedt+ijsstormschade+niet
Nieuws
© @WillemvZeeland

Verzekeraar vergoedt ijsstormschade niet

ZLTO is teleurgesteld in de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag. De rechter stelt dat melkveehouder Theo Sonnemans uit Someren geen recht heeft op een schade uitkering van verzekeraar Interpolis vanwege de ijsstorm op 23 juni 2016.

Volgens het gerechtshof hoeft Achmea/Interpolis geen vergoeding uit te keren voor de schade die de stallen van Sonnemans opliepen tijdens het noodweer.

Volgens de rechter is de schade namelijk veroorzaakt door hagel en niet door storm. ZLTO en Sonnemans waren juist van mening dat de storm doorslaggevend was voor de schade die was ontstaan. De veehouder was, net als veel collega's, wél verzekerd voor stormschade maar niet voor hagelschade aan bedrijfsgebouwen.

Geen hagelverzekering

Noodweer in Zuidoost Brabant veroorzaakte in juni vorig jaar voor honderden miljoenen euro's schade, met name aan gewassen en gebouwen. Veel getroffen boeren beschikten voor hun bedrijfsgebouwen wél over een stormverzekering maar niet over een hagelverzekering. Dat leidde bij de toekenning van schadeclaims tot meningsverschillen met verzekeringsmaatschappijen.

Volgens de rechter is de schade veroorzaakt door hagel en niet door storm

ZLTO en Sonnemans beraden zich op eventuele vervolgstappen. 'Deze uitspraak ligt er net', reageert ZLTO-voorzitter Hans Huijbers. 'We gaan nu eerst het vonnis van het gerechtshof nader bestuderen. Pas daarna nemen we een besluit over eventuele vervolgstappen.'

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer