Rechter: hagel toch stormschade

Een varkenshouder uit Sterksel heeft toch recht op een uitkering van de geleden schade door de ijsstorm van 23 juni 2016. Zo oordeelt de rechtbank in Rotterdam.

Rechter%3A+hagel+toch+stormschade
© Archief

In een bodemprocedure oordeelde de rechtbank dat de hagelschade in feite ook stormschade betreft en onder de stormschadeverzekering valt van de betreffende verzekeraar Allianz

De rechter vindt dat de zogenoemde supercel, die destijds een spoor van vernieling achterliet in Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg, mede oorzaak was van de schade door de extreem grote hagelstenen aan onder meer staldaken. Zonder deze storm zouden deze hagelstenen er volgens de rechter niet in deze omvang zijn geweest en zouden ze dus ook niet de geleden schade hebben veroorzaakt.

Over de brug

Dat het de hagelstenen waren die daadwerkelijk de gaten in de daken hebben veroorzaakt, zoals Alllianz (voorheen Aegon) stelt, doet daar volgens de rechter niets aan af. Allianz moet dus alsnog het schadebedrag van ruim 75.000 euro uitkeren aan de varkenshouder, alsmede de gemaakte proceskosten van bijna 6000 euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer