Boerenkaasmarkt+is+nog+altijd+gezond
Nieuws
© Bond van Boederijzuivel

Boerenkaasmarkt is nog altijd gezond

De zuivelmarkt mag dan in mineur zijn, de Boerenkaasmarkt is nog altijd gezond. Dat stelt de noteringscommissie voor Boerenkaas. De prijzen voor boerenzuivel blijven ook deze maand op het hoge niveau van september.

De kiloprijs voor boerenkaas van 12 kilo staat op 4,85 euro, die van 16 kilo op 5 euro en die van boven de 20 kilo op 5,15 euro. De prijs van Leidse 30+ blijft op 5,10 euro deze maand. Voor kruidenkaas is de prijs op 4,95 euro per kilo. De stemming is goed.

De verkopen zijn onveranderd goed, concludeert de noteringscommissie voor Boerenkaas. 'December is traditioneel een goede maand voor de verkoop van boerenkaas. De aanvoer blijft stabiel en de voorraad ook op dit moment.'

'De voorraad hoeft overigens niet te groeien, januari is vaak een rustige maand met betrekking tot de afzet van boerenkaas. Mochten de melkprijzen fors gaan dalen, dan is het gelijk blijven van de notering voor boerenkaas niet zeker.'

Dalende melkprijs

De noteringscommissie wijst op de dreigende dalende melkprijs. 'De prijzen voor veel producten zijn reeds gedaald en dalen nu verder. Vooral foliekaas is fors gedaald en de hoge prijzen voor melkvet houden nu ook geen stand.'

'Afnemers van zuivel zijn afwachtend. Er wordt een ruime aanvoer van melk verwacht de komende maanden in verhouding tot de vraag. De spotmelkprijzen zijn ook fors gedaald en de verwachting is dat ook de fabrieken hun melkprijs naar beneden aan zullen passen', aldus de noteringscommissie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
 • Maandag
  24° / 10°
  10 %
Meer weer