Nederlandse kazen pakken 'supergoud' World Cheese Awards

Twee Nederlandse kazen ontvingen vorige week het predicaat supergoud tijdens de World Cheese Awards in Londen. Het zijn de Beemster Royaal Grand Cru en De Graafstroom Oud 30+.

Nederlandse+kazen+pakken+%27supergoud%27+World+Cheese+Awards
© boerentrots kaas

Die laatste werd uitgeroepen tot beste Nederlandse inzending. De Graafstroom pakte ook een gouden plak mee met hun De Graafstroom Oud-kaas. Dezelfde beoordeling kreeg Daily Dairy Holland met de VSOC Gold Label.

Daily Dairy Holland pakte met hun Paulus Abdijbier Kaas ook zilver. Dezelfde waardering had de jury voor de Beemster Royaal.

Dubbel zilver Kaamps

De nieuwe kazen van Landgoed Kaamps uit Deurningen, Boer'n Trots Honing geitenkaas met truffel en de Boer'n Trots XO, zijn beiden bekroond met zilver.

Tien kazen warden met brons gewaardeerd: De Beemster Medium van Beemster, de VSOC White Label en de VSOC Black Label van Daily Dairy en de Remeker Pracht van kaasboerderij Remeker in Lunteren.

Bronzen plakken

De overige zes bronzen plakken gingen naar De Graafstroom met hun De Graafstroom Oud, De Graafstroom overjarig, De Graafstroom belegen NGG, De Graafstroom Extra Belegen, De Graafstroom Oud 30+ en De Graafstroom Belegen 30+.

De World Cheese Awards is één van de grootste kaasshows ter wereld en vond dit jaar plaats tijdens de Taste of London in Londen (Engeland). In totaal werden meer dan drieduizend kazen gekeurd door 230 juryleden.

Medailleregen

Wel zijn er veel waarderingen uitgereikt. In totaal kregen bijna duizend kazen een medaille, zo is op te maken uit de uitslag. In totaal 65 kazen kwamen in aanmerking voor het predicaat 'supergoud'

Overigens vielen met bijna vierhonderd medailles opvallend veel Spaanse kazen in de prijzen, kaasland Nederland dus 18 keer.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    13° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 7°
    70 %
Meer weer