Noteringen+boerenkaas+blijven+stabiel
Nieuws
© Bond van Boerderij-Zuivelbereiders

Noteringen boerenkaas blijven stabiel

De prijzen voor boerenzuivel blijven ook deze maand op het hoge niveau van september. Toch waarschuwt de noteringscommissie voor Boerenkaas. 'De zuivelmarkt is in beweging en lijkt op veel fronten over zijn hoogtepunt heen te zijn.'

De kiloprijs voor boerenkaas van 12 kilo staat op 4,85 euro, die van 16 kilo op 5 euro en die van boven de 20 kilo op 5,15 euro. De prijs van Leidse 30+ blijft op 5,10 euro deze maand. Voor kruidenkaas is de prijs op 4,95 euro per kilo. De stemming is goed.

Ondanks de stabiele prijzen wijst de noteringscommissie voor Boerenkaas op de dalende noteringen van poeder, boter en foliekaas. 'Kopers wachten af omdat de verdere ontwikkeling van de noteringen onzeker is. De te verwachten koers is onder andere afhankelijk van de melkproductie in West-Europa.'

'De boerderijmelkprijs loopt meestal achter de markt aan en is nu hoog', vervolgt de noteringscommissie. 'Deze zou weleens op een hoogtepunt kunnen zijn en een daling wordt niet uitgesloten.

Interesse

De verkopen van Boerenkaas zijn nog altijd prima, constateert de commissie verder. 'De consument blijft interesse tonen voor Boerenkaas. Supermarkten brengen Boerenkaas ook regelmatig onder de aandacht bij hun klanten.'

De aanvoer bij de handel is stabiel, evenals de voorraad. De noteringscommissie verwacht hierin op korte termijn geen verandering en kiest voor rust op het prijzenfront. De stemming is goed.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 12°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 14°
  10 %
Meer weer