Boerenkaas+sluit+aan+op+zuivelmarkt
Nieuws
© Bond van Boerderij-Zuivelbereiders

Boerenkaas sluit aan op zuivelmarkt

De boerenzuivelprijzen blijven deze maand gelijk na de fikse stijging in september. 'De zuivelmarkt lijkt zich op een keerpunt te bevinden', concludeert de noteringscommissie voor Boerenkaas.

De kiloprijs voor boerenkaas van 12 kilo staat op 4,85 euro, die van 16 kilo op 5 euro en die van boven de 20 kilo op 5,15 euro. De prijs van Leidse 30+ blijft op 5,10 euro deze maand. Voor kruidenkaas is de prijs op 4,95 euro per kilo. De stemming is goed.

'De noteringen voor een aantal zuivelproducten blijven gelijk of dalen iets, en hoewel de vraag uit de markt nog gezond is, worden kopers toch wat afwachtend om tot aankoop over te gaan', aldus de noteringscommissie voor Boerenkaas. 'Er is voldoende aanbod en analisten voorzien een (verdere) daling van de noteringen. De fabrieksmelkprijzen lopen hier wat op achter en dalen niet, maar de spotmelkprijs is wel iets gezakt.'

Gezond en stabiel

Op de boerenkaasmarkt heeft dit (nu nog) geen effect. 'De markt blijft gezond en nog steeds stabiel. Het aanbod is ruim, maar in evenwicht met de grote vraag. Het prijsverschil tussen partijen kaas die verhandeld worden is wel iets groter geworden. De verwachting is dat er ook de komende maanden veel boerenkaas afgezet zal worden', aldus de commissie.

Vorige maand schoot de notering voor Boerenkaas omhoog. 'Daarmee is de aansluiting bij de zuivelmarkt reeds ingevuld', stelt de commissie. 'Een verdere stijging zit er nu niet in.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer