POV+start+regiovergaderingen
Nieuws
© De Snuitgeverij Jos Thelosen

POV start regiovergaderingen

De Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) start volgende week met regiobijeenkomsten. De eerste is 2 oktober in Drachten. De laatste 25 oktober in Nederweert Eind. De POV telt in totaal zeven regio's

In augustus zijn de POV-leden geïnformeerd over de regio-indeling van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). Inmiddels staat de voordracht en benoeming van de regiobesturen in de steigers.

Benoeming regiobestuur

De Regionale Overlegvergadering is de Algemene Ledenvergadering (ALV) voor de leden van de POV in hun betreffende regio. In deze eerste vergadering zullen de aanwezige leden besluiten over de benoeming van de Regiobestuurders en de Regiovoorzitter in hun POV-regio.

De vertrouwenscommissie doet op basis van de aanmeldingen van de diverse kandidaten een voordracht voor de benoeming van het Regiobestuur. Hier worden de leden vóór aanvang van de betreffende Regionale Overlegvergadering over geïnformeerd.

Verbinding

Het Regiobestuur zet zich in voor en vertegenwoordigt de belangen van de betreffende POV-regio en de POV in het algemeen. De leden van het Regiobestuur zorgen voor de verbinding en communicatie met de regionale belangenbehartigers en tussen de leden in hun regio.

De Regiovoorzitter vertegenwoordigt de belangen van de POV Regio in het Landelijk bestuur van de POV.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  23° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  24° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  23° / 15°
  20 %
Meer weer