POV geeft ketenconcepten duw in de rug

Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) gaat ketenconcepten ondersteunen. Regeling ondersteuning Ketenconcepten Varkenshouderij is 17 juli opengesteld en aanmelden kan tot en met 18 augustus.

POV+geeft+ketenconcepten+duw+in+de+rug
© Archief Marcel Bekken

Varkenshouders en hun ketenpartners kunnen voor de regeling zowel nieuwe als bestaande ketenconcepten aanmelden. Met de regeling wil de POV collectieven, waarin varkenshouders zich meerjarig verbinden, aan een ketenconcept ondersteunen.

Voor het ontwikkelen van onderscheidende vleesconcepten is 980.000 euro aan Europees geld beschikbaar. Bij het ontwikkelen van ketenconcepten kunnen varkenshouders vlees produceren dat zich onderscheidt van regulier vlees.

Margeverdeling

De boeren spelen daarmee in op veranderende marktomstandigheden, voldoen aan de maatschappelijke wens voor een hogere kwaliteit varkensvlees en/of gaan voor een andere margeverdeling in de keten.

Ingrid Jansen: 'Varkenshouders gaan nu de vruchten plukken'

'Daarnaast wordt de samenwerking in de hele sector versterkt. Dat is goed voor ieders positie', stelt POV-voorzitter Ingrid Jansen. Collectieven kunnen vouchers aanvragen en het geld besteden aan activiteiten die gericht zijn op bijvoorbeeld het brengen van continuïteit in de samenwerking.

Tijd om te oogsten

De regeling vloeit voort uit het in juni 2016 gepresenteerde Actieplan Vitalisering Varkenshouderij. 'Wij hebben in de Coalitie Vitale Varkenshouderij (Coalitie ViVa), samen met Rabobank en het ministerie van Economische Zaken, het afgelopen jaar volop gezaaid. Varkenshouders gaan nu echt de vruchten plukken', verzekert Jansen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer