Prijzen+boerenkaas+blijven+gelijk
Nieuws
© Bond van Boerderij-Zuivelbereiders

Prijzen boerenkaas blijven gelijk

Het moment dat de markt voor boerenkaas boven de andere zuivel uitsteekt lijkt over, stelt de noteringscommissie van Boerenkaas. Toch blijven voor de achtste achtereenvolgende maand de noteringen van boerenzuivel gelijk.

De kiloprijs voor boerenkaas van 12 kilo blijft op 4,70 euro, die van 16 kilo op 4,85 euro en die van boven de 20 kilo op 5,00 euro. De prijs van Leidse 30+ staat op 4,95 euro. Voor kruidenkaas is de prijs op 4,80 euro per kilo.

Het beeld van de Boerenkaasmarkt is niet helemaal eenduidig, concludeert de noteringscommissie van Boerenkaas. 'De verkopen lopen prima door, vooral de laatste maand is de zomerdip in de afzet meegevallen. De belangstelling voor boerenkaas blijft goed.'

Grotere risico's

Toch zijn de voorraden groot en de aanvoer is nog steeds ruim. 'De verwachtingen omtrent de groei van de voorraad en de afzet lopen wat uiteen. Handelaren met een goede afzet houden graag een wat ruimere voorraad aan, maar dit brengt ook grotere risico's met zich mee. Het moet uiteindelijk wel allemaal verkocht worden', aldus de commissie.

De verkopen lopen prima door, vooral de laatste maand is de zomerdip in de afzet meegevallen

Noteringscommissie van Boerenkaas

'Het moment dat de Boerenkaasmarkt boven de andere zuivel uitsteekt, lijkt over. Wellicht dat er volgende maand wat meer duidelijkheid is over de trend in de markt.' De stemming omschrijft de noteringscommissie als goed.

Melkvet

De commissie wijst verder op de zuivelmarkt die in beweging blijft. 'Melkvet is nog steeds duur en het vooruitzicht is dat er dit najaar een tekort aan melkvet zal zijn. Daarentegen blijft de melkaanvoer behoorlijk op peil. 4 of 5 procent minder melkvee betekent niet dat er ook 4 of 5 procent minder melk wordt aangevoerd.'

'Toch is er veel belangstelling voor deze melk, de notering op de spotmarkt blijft boven de fabrieksprijs liggen. De kaasprijzen lijken zich enigszins te stabiliseren, magere melkpoeder is nog steeds ruim voorradig.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer