Prijzen+boerenkaas+blijven+gelijk
Nieuws
© Bond van Boerderij-Zuivelbereiders

Prijzen boerenkaas blijven gelijk

Voor de vierde achtereenvolgende maand blijven de noteringen van boerenzuivel in april gelijk. De kiloprijs van boerenkaas boven de 20 kilo staat op 5,00 euro.

De kiloprijs voor boerenkaas van 12 kilo blijft op 4,70 euro, die van 16 kilo op 4,85 euro. De prijs van Leidse 30+ staat op 4,95 euro. Voor kruidenkaas is de prijs op 4,80 euro per kilo.

Het is nog steeds rustig op de zuivelmarkt, meldt de noteringscommissie van Boerenkaas 'De prijzen van de meeste producten veranderen niet veel. De uitbetaalde melkprijzen zijn op een behoorlijk niveau, zeker gezien de opbrengstprijzen van de eindproducten.'

Ruime aanvoer

De markt voor boerenkaas is stabiel, zo blijkt de afgelopen maanden. 'De aanvoer is ruim, maar de verkopen zijn ook prima. De totale markt is het afgelopen jaar groter geworden en daar past ook een grotere aanvoer en voorraad bij', aldus de noteringscommissie.

'Er is in de diverse verkoopkanalen veel aandacht voor authentieke en smaakvolle producten van de boerderij en daar hoort boerenkaas ook bij. Ook in de pers leeft dit onderwerp. Daarnaast heeft ook de Cum Laude-keuring weer de nodige publiciteit opgeleverd. De verkoopperspectieven van Boerenkaas zijn dan ook goed.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer