Geen+ruimte+voor+prijsstijging+Boerenkaas
Nieuws
© Voorlichtingsbureau Boerderijzuivel,

Geen ruimte voor prijsstijging Boerenkaas

De markt voor boerenkaas is krap. Toch is er geen ruimte voor een prijsstijging, stelt de noteringscommissie van Boerenkaas. Voor de zevende achtereenvolgende maand blijven de noteringen van boerenzuivel gelijk.

De kiloprijs voor boerenkaas van 12 kilo blijft op 4,70 euro, die van 16 kilo op 4,85 euro en die van boven de 20 kilo op 5,00 euro. De prijs van Leidse 30+ staat op 4,95 euro. Voor kruidenkaas is de prijs op 4,80 euro per kilo.

'De markt voor Boerenkaas zit op dit moment vol', stelt de noteringscommissie in haar toelichting op de maandelijkse notering. 'De aanvoer is onveranderd ruim en de voorraden zijn inmiddels ook ruim (genoeg).'

De belangstelling voor boerenkaas is 'prima'. Ook zijn de verkopen goed, vooral van de oudere kaassoorten is na lange tijd weer voldoende aanbod. 'Er lijkt sprake van een zekere kentering in de markt. Bij een krappe markt zou de prijs van boerenkaas meestijgen met de andere zuivelnoteringen, nu is daar echter geen ruimte voor. Bovendien is de vakantieperiode gewoonlijk een rustige periode voor de verkoop.'

Torenhoog

De noteringscommissie wijst er verder op dat de zuivelmarkt volop in beweging is. 'De prijzen voor melkvet zijn torenhoog, de prijs voor magere melkpoeder daarentegen blijft akelig laag. Er ligt nog een grote voorraad.'

Dit gespleten prijsbeeld geeft allerlei bewegingen in de melkstroom en beïnvloedt ook de kaas(productie). De fabriekskaasprijzen blijven stijgen, zowel van foliekaas als natuurkaas. Dit alles leidt tot hogere melkprijzen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  23° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer