Prijzen+boerenkaas+blijven+gelijk+ondanks+bewegende+markt
Nieuws
© Voorlichtingsbureau Boerderijzuivel,

Prijzen boerenkaas blijven gelijk ondanks bewegende markt

Voor de zesde achtereenvolgende maand blijven de noteringen van boerenzuivel op hetzelfde niveau. Wel is er beweging op de markt en stijgen de prijzen van boerderijmelk.

De kiloprijs voor boerenkaas van 12 kilo blijft op 4,70 euro, die van 16 kilo op 4,85 euro en die van boven de 20 kilo op 5,00 euro. De prijs van Leidse 30+ staat op 4,95 euro. Voor kruidenkaas is de prijs op 4,80 euro per kilo.

'De zuivelmarkt is behoorlijk in beweging gekomen afgelopen maand. Melkvet was al duur, maar er worden nu recordprijzen voor betaald', meldt de noteringscommissie van Boerenkaas.

'Dit heeft tot gevolg dat er ook een verschuiving plaatsvindt in de bestemming van de melk. Er wordt nu iets minder kaas gemaakt, omdat andere producten profijtelijker zijn. Op die manier worden de prijzen van vrijwel alle zuivelproducten omhoog getrokken. De verwachting is dat de boerderijmelkprijzen ook (behoorlijk) zullen stijgen.'

Afzet

Op de markt voor Boerenkaas is echter vrijwel niets veranderd, constateert de commissie verder. 'De prijs ligt op een behoorlijk niveau en gezien de afzet kan dit ook zo blijven deze maand.'

De verkopen zijn prima, maar de aanvoer is op dit moment ook ruim. De commissie streeft naar een stabiele notering voor de afnemers en houdt daarom de noteringen voor alle soorten gelijk. De stemming is goed.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer