Rustige+zuivelmarkt+zorgt+voor+stabiele+prijzen+boerenkaas
Nieuws
© Voorlichtingsbureau Boerderijzuivel,

Rustige zuivelmarkt zorgt voor stabiele prijzen boerenkaas

Voor de vijfde achtereenvolgende maand blijven de noteringen van boerenzuivel op hetzelfde niveau. Ook in mei is het rustig op de zuivelmarkt.

De kiloprijs voor boerenkaas van 12 kilo blijft op 4,70 euro, die van 16 kilo op 4,85 euro en die van boven de 20 kilo op 5,00 euro. De prijs van Leidse 30+ staat op 4,95 euro. Voor kruidenkaas is de prijs op 4,80 euro per kilo.

'De uitbetaalde melkprijzen zijn op een behoorlijk niveau, zeker gezien de opbrengstprijzen van de eindproducten', meldt de noteringscommissie van Boerenkaas. 'Wel lopen de fabriekskaasprijzen iets op, kopers zijn er duidelijk minder van overtuigd dat de kaasprijs verder zal dalen of op dit niveau zal blijven. Melkvet blijft veel gevraagd en duur.'

Verkopen

De aanvoer van boerenkaas is nog steeds ruim en de verkopen zijn ook prima. 'De voorraden worden geleidelijk wel iets groter. Oudere soorten boerenkaas zijn na lange tijd wat beter verkrijgbaar', aldus de noteringscommissie.

De aandacht voor boerenkaas in het verkoopkanaal blijft onverminderd groot, constateert de commissie verder. 'Supermarkten verkopen goed. Daarnaast wordt Cum Laude breed ingezet om de verkoop te bevorderen. De stabiele situatie op de markt heeft de noteringscommissie doen besluiten om de noteringen onveranderd te laten.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer