Boeren 'in de hemel' na uitdeelacties Vierdaagse

Met 32 graden Celsius gingen bekertjes koude melk er woensdag goed in bij de deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse. Het is een traditie geworden: de uitdeelacties van ZLTO-afdelingen Rijk van Nijmegen en Land van Cuijk Noord.

De reacties van de wandelaars zijn geweldig, laat Martien Nillesen van ZLTO Rijk van Nijmegen weten. 'We worden door de wandelaars de hemel in geprezen. Dat is toch een mooi compliment.'

Dit jaar voor de zevende keer. In drie dagen is er zeker 4 ton aan boerenproducten uitgereikt. Jan van Castreren zit met zijn melkveebedrijf in Wijchen op de route. 'Er waren dertig leden uit onze afdeling in touw om mee te helpen.'

Hartverwarmend

Hartstikke fijn', vindt hij. 'Soms was het even topdruk. Dan is het toch fijn als je een keer een praatje kunt maken.' De reacties noemt hij 'hartverwarmend. Ook de roze geverfde en hardgekookte eitjes die de MmmEggies vielen in de smaak donderdag op de Zevenheuvelenweg in Groesbeek.

MmmEggies is de naam van een groep kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoot. 'We zijn geen belangenbehartigers, maar gaan met girlpower voor een goed, gezond en duurzaam product. En dat is het Nederlandse ei. Zij aan zij, samen sterk voor het Nederlandse ei', vertelt woordvoerder Marjan van de Vis.

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer