Alleen+eieren+met+Beter+Leven%2Dkeurmerk+bij+Coop
Nieuws
© Dierenbescherming

Alleen eieren met Beter Leven-keurmerk bij Coop

Supermarktketen Coop verkoopt vanaf half juli 2017 alleen nog eieren met het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming.

De keten is al jaren bezig met verduurzaming van het assortiment. Er zijn bijvoorbeeld stappen gezet in het vleeswarenassortiment en ook het gehele Coop-kipassortiment is sinds vorig jaar plofkipvrij. Eieren met het Beter Leven-keurmerk was een volgende logische stap volgens de supermarktketen. De prijzen van de eieren worden niet aangepast.

De Dierenbescherming is blij met deze stap. Coop is hiermee de derde supermarktformule die naast biologische eieren alleen nog maar eieren met het Beter Leven-keurmerk verkoopt.

Plus loopt al een paar jaar voorop en verkoopt uitsluitend eieren die twee of drie sterren van het Beter Leven-keurmerk dragen. Deen stapte in december vorig jaar over op eieren met minimaal één ster van het Beter Leven-keurmerk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  15° / 9°
  50 %
 • Maandag
  15° / 8°
  50 %
 • Dinsdag
  15° / 8°
  50 %
Meer weer