Greenport West-Holland werkt aan oplossingen voor voedselverspilling in keten
Greenport West-Holland gaat in samenwerking met mbo- en hbo-studenten en ondernemers werk maken van het tegengaan van voedselverspilling in de keten en bij bedrijven.

Het zogeheten Fieldlab Voorkomen Voedselverspilling gaat 1 maart van start. Het is de bedoeling dat verspilling wordt geanalyseerd en innovatieve oplossingen worden ontwikkeld om dit goed tegen te gaan. Het project wordt ondersteund door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
Het fieldlab komt voort uit het Innovatiepact van Greenport West-Holland. Studenten van onder andere Hogeschool Inholland en Lentiz gaan samen met ondernemers aan de slag met vraagstukken als: hoe ziet verspilling in de keten eruit? Wat zijn innovatieve oplossingen? En hoe kunnen reststromen worden verwerkt tot waardevolle producten?
De studenten werken in dat kader aan productontwikkeling, marktonderzoek, procestechnologie, contractvorming en businesscases.
Werk maken van duurzamere voedselketen
Directeur Angelique de Wit van Greenport West-Holland: 'Door deze samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven maken we werk van een duurzamere voedselketen. We helpen ondernemers verspilling te verminderen én bieden studenten de kans impact te maken.'
Het Fieldlab Voorkomen Voedselverspilling wordt opgezet in samenwerking met partners van de regionale organisatie, waaronder Duijvestijn Tomaten, Wageningen Food & Biobased Research, Dutch Fresh Port Campus en de al eerder genoemde onderwijsinstellingen. Dankzij deze samenwerking wordt gebruikgemaakt van bestaande faciliteiten, zoals laboratoria, verwerkingscentra en innovatiehubs.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners




Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Stiga Estate 798 E
2022, P.O.A.
-
John Deere 328A achtermaaier met kneuzer
2012, P.O.A.
-
Fendt 514 S4 ProfiPlus, Verkocht
2019, P.O.A.
-
Lely Hibiscus 765 SD
2012, P.O.A.
Weer
-
Zaterdag19° / 6°5 %
-
Zondag19° / 7°0 %
-
Maandag20° / 6°10 %