Südzucker komt met winstwaarschuwing

Het Duitse suikerconcern Südzucker verwacht een aanzienlijke daling van de winst in het tweede kwartaal van het lopende boekjaar. Het bedrijf komt met deze winstwaarschuwing naar aanleiding van de rustige start van het kwartaal dat op 1 juni is begonnen en op 31 augustus eindigt.

S%C3%BCdzucker+komt+met+winstwaarschuwing
© Südzucker

Het suikerconcern ondervindt hinder van de aanhoudende oorlog in Oekraïne. De problemen die de oorlog met zich meebrengt op de afzetmarkten, resulteren in grote prijsschommelingen in zowel verkoop als inkoop.

Daarnaast heeft het bedrijf last van de belastingvrije import van landbouwproducten in de EU vanuit Oekraïne. Qua hoeveelheden is die import nu beperkt, maar hoe dat verdergaat, is nog onzeker. Ook de oorlog in het Midden-Oosten zorgt voor onzekerheid, al is de impact daarvan in de markten moeilijk in te schatten.

Al met al wijst Südzucker dus vooral op de onzekerheden in de markt. Desondanks houdt het bedrijf vooralsnog vast aan de eerdergestelde verwachtingen. Het concern mikt dit boekjaar op een omzet van 10 tot 10,5 miljoen euro. De winst voor onder meer belastingen, rentekosten en afboekingen (ebitda) wordt geraamd op 900 tot 1.000 miljoen euro. Uiteindelijk moet daar een geconsolideerd bedrijfsresultaat uitrollen van 500 tot 600 miljoen euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer