Südzucker verwacht grotere winst door energiegewassen

Het Duitse levensmiddelenconcern Südzucker heeft de verwachte geconsolideerde jaaromzet positief bijgesteld met gemiddeld 200.000 miljoen euro tot in totaal 8,9 tot 9,3 miljard euro. Dat bedrag betreft de verwachte jaaromzet voor boekjaar 2022-2023.

S%C3%BCdzucker+verwacht+grotere+winst+door+energiegewassen
© Südzucker

Na het afgelopen boekjaar kwam de geconsolideerde omzet uit op 7,6 miljard euro. De betere bedrijfsresultaten zijn volgens Südzucker grotendeels toe te schrijven aan het bedrijfsonderdeel energiegewassen.

De hogere omzet moet voor de Südzucker-groep resulteren in een ebitda (winst voor belastingen) van 760 tot 860 miljoen euro en een bedrijfsresultaat ergens tussen 400 en 500 miljoen euro. In boekjaar 2021-2022 werd nog een nettobedrijfsresultaat gerealiseerd van 332 miljoen euro.


Eerste kwartaal

De voorlopige resultaten van het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar bevestigen de positieve verwachtingen van Südzucker. Het lijkt erop dat de groep afstevent op een kwartaalomzet van 2,25 miljard euro. Dat was vorig jaar in dezelfde periode 1,75 miljard euro. Het bedrijfsresultaat verbeterde van 49 miljoen euro vorig jaar in het eerste kwartaal tot nu ongeveer 160 miljoen euro over de maanden maart, april en mei 2022.

Naast energiegewassen meldt Südzucker ook goede financiële resultaten voor het bedrijfsonderdeel speciale producten. Het concern wijst er wel op dat de economische en financiële impact van de oorlog in Oekraïne en de duur van deze uitzonderlijke situatie voor de rest van dit boekjaar moeilijk in te schatten is.


Prijsstijgingen verrekenen in contracten

Südzucker baseert de positieve prognose op de veronderstelling dat de oorlog regionaal beperkt blijft, dat de fysieke levering van energie en grondstoffen verzekerd is en dat de verkoop- en inkoopmarkten weer stabiel worden in dit lopende boekjaar. Verder verwacht het concern dat de aanzienlijke prijsstijgingen voor grondstoffen en energie verrekend kunnen worden in de contracten met de afnemers.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer