Südzucker produceert 20 procent minder suiker

De suikerfabrieken die horen tot de Südzucker Group produceren dit jaar bijna 20 procent minder suiker. Dit komt door tegenvallende opbrengsten van suikerbieten.

S%C3%BCdzucker+produceert+20+procent+minder+suiker
© Südzucker

In totaal verwacht de Südzucker Group deze lopende campagne zo'n 3,4 miljoen ton suiker te produceren. Dat was vorig jaar nog 4,2 miljoen ton. De huidige campagne eindigt in de meeste suikerfabrieken van Südzucker tussen eind december 2022 en half januari 2023.

De gemiddelde campagneduur wordt nu ingeschat op 103 dagen. Dat was vorig jaar nog 124 dagen. De Südzucker Group heeft dertig suikerfabrieken en drie raffinaderijen in onder meer Duitsland, Oostenrijk, België, Frankrijk en enkele Oost-Europese landen.


Tegenvallende opbrengsten

De lagere suikerproductie is het gevolg van tegenvallende opbrengsten van de suikerbieten na de droogte en hitte van afgelopen groeiseizoen. De neerslag in september zorgde nog voor enige verbetering, maar ging wel weer ten koste van het gemiddelde suikergehalte. De totale productie dit jaar aan suikerbieten begroot Südzucker op 23,3 miljoen ton en dat was vorig jaar nog 27,6 miljoen ton.

Overigens blijkt uit de presentatie van de financiële cijfers over de eerste drie kwartalen van het lopende boekjaar dat het suikersegment van Südzucker weer winstgevend is. In de periode van 1 maart 2022 tot 1 december 2022 steeg de omzet van de suikerverkoop tot 2,37 miljard euro. Dat was het jaar daarvoor in dezelfde periode nog 1,97 miljard euro. De hogere omzet is vooral te danken aan het betere prijsniveau voor suiker op de wereldmarkt.


Webinar Telen met data: dit zijn de laatste ontwikkelingen

In de land- en tuinbouw wordt steeds meer gewerkt met digitale tools. Harde data helpen boeren en tuinders betere beslissingen te nemen. Maar sluiten oplossingen aan bij de praktijk, welke oplossingen zitten in de pijplijn en welke valkuilen komen we als sector tegen? In dit webinar van Nieuwe Oogst en Bayer gaan verschillende experts in op deze vragen. Aanmelden kan hier: Telen met data: dit zijn de laatste ontwikkelingen, 25 januari van 19.30 tot 20.30 uur.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer